Motionsløb med indvielse af insekthoteller

Foto: Fra venstre mod højre er det Eda, Aymin og Maya, fra 4. B, der står ved klassens insekthotel.
Profilbillede

Nordre Fælled summede af børne- og insektliv på skolernes motionsdag fredag den 15. oktober. Børn fra de omkringliggende institutioner og Nørrevangsskolen var mødt talstærkt op for at indvie insekthoteller og for at løbe et natur-bingoløb i de grønne omgivelser

Inden en flok aktive elever fra Nørrevangsskolen gik på jagt efter planter og dyrespor på Nordre Fælled i forbindelse med skolernes motionsdag, var de med til at indvie insekthoteller. Eleverne har selv været med til at lave hotellerne på fælleden sammen med børn fra mange institutionerne i Nordbyen i Randers:

"Det er godt, at vi har lavet insekthoteller, så insekterne har et sted at bo om vinteren. Det er også godt for miljøet, at vi passer godt på insekterne. Jo flere dyr, der er i verden, jo bedre får vi det allesammen," fortæller Aymin fra 4. B på Nørrevangsskolen. 

Motionsløb med verdensmål

700 børn fra Nørrevangsskolen og institutioner i Nordbyen i Randers har været med til at plante en verdensskov på Nordre Fælled. Skole og institutioner i Nordbyen har også lavet insekthotellerne, der er placeret med navneskilte i en cirkel rundt om verdensskoven, og som blev fejret den 15. oktober:

"Vi har ikke tidligere lavet et natur- bingoløb på skolernes motionsdag. Men det falder godt i tråd med skolens arbejde med verdensskoven og insekthotellerne, som er led i skolens arbejde med de 17 Verdensmål," siger Kasper Laursen, lærer på Nørrevangsskolen i Randers.

Eleverne var meget tilfredse med det anderledes løb på motionsdagen:

"Det her løb er bedre, end det løb vi plejer at være med til på motionsdagen. Vi lærer noget nyt om blade og træer ved at gå rundt i naturen og finde tingene selv," siger Josephine fra 4. B.

Fakta

Insekthotellerne med navneplader er en del af et kunst- og kulturprojekt med baggrund i FN's Verdensmål, som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Verdensmålsskoven blev indviet i 2020. Træerne er sponsoreret af lokale virksomheder. Skoven er bygget op, så den ligner en verdensmålscirkel.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler