Nyt fra Fårup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Fårup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

**

 

Unge fodboldfans sigtet for flere sager

Søndagens fodboldkampe i det østjyske mellem først Randers FC og Lyngby BK og dernæst AGF og Silkeborg IF forløb begge i god ro og orden og uden nævneværdige hændelser – men optakten til sidstnævnte kamp medførte en del sigtelser til en gruppe unge midtjyske fans.

Fra Silkeborg havde en gruppe på omkring 80 unge mænd primært i alderen 15-18 taget togturen til Aarhus for at overvære kampen mellem de to klubber, der blev fløjtet i gang kl. 18.00 på Ceres Park. I alt ca. 100 personer med tilknytning til udeholdet mødtes og fulgtes fra midtbyen og ud mod stadion, hvor det blev til flere sigtelser undervejs.

Allerede under gåturen fra Banegårdspladsen til Åboulevarden blev en 16-årig dreng sigtet efter for overtrædelse af maskeringsforbuddet, da han havde en pose med balaclavaer/elefanthuer. I posen lå der desuden fyrværkeri og kokain, og den unge mand blev derfor også sigtet for at overtræde fyrværkeriloven og loven om euforiserende stoffer. Han blev efterfølgende hentet af sine forældre fra Silkeborg.

På Telefontorvet i Aarhus C blev en 15-årig dreng sigtet for at være i besiddelse af maskering, da han kom ud fra et toilet på en restaurant. Hans pårørende blev kontaktet og orienteret om situationen, inden det blev aftalt, at den 15-årige skulle tage bussen hjem.

På Åboulevarden i Aarhus C blev en 17-årig dreng anholdt, da han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at have sat klistermærker op i forbindelse med fanwalken ud mod stadion. Han ønskede ikke at samarbejde eller opgive sin identitet til politiet, hvorfor han blev anholdt. Han blev efterfølgende hentet af sin far.

To personer blev samlet set anholdt og i alt fire unge mænd fra Silkeborg blev hentet af deres forældre.

Optakten til fodboldkampen gav følgende 16 sigtelser fordelt på omkring ti forskellige personer med tilknytning til begge hold:
- 5 for maskering
- 4 for ordensbekendtgørelsen
- 3 for fyrværkeri
- 2 for knivlov
- 2 for besiddelse af kokain

I forbindelse med fodboldkampen i Randers blev en enkelt person sigtet for at bryde sit karantæneforbud, da han – en 21-årig mand – befandt sig på stadion.

**

 

Skubbede butiksdetektiv og blev anholdt

En 57-årig mandlig kunde forlod søndag kl. 14.01 et supermarked på Viby Ringvej uden at betale for sine varer.

Det opdagede en butiksdetektiv, som rettede henvendelse til den 57-årige mand. I den forbindelse blev butiksdetektiven tildelt et skub, så vedkommende væltede ned på jorden. Den 57-årige mand blev efterfølgende tilbageholdt af personalet, da han fortsatte med at være udadreagerende. Han blev anholdt kort tid efter ved en patruljes ankomst til stedet og sigtet for forsøg på røveri.

**

 

Hærværk mod redningskrans

En patrulje fra Østjyllands Politi blev natten til mandag kl. 03.02 sendt til Mindebrogade i Aarhus, hvor en person var blevet observeret i færd med at lave hærværk mod en redningskrans.

Ved patruljens ankomst til stedet tog patruljen kontakt til to berusede unge mænd, der passede på signalementet. Den ene, en 20-årig mand, blev sigtet for at have begået hærværk, da han kort forinden havde viklet linen fra redningskransen ud og lagt den på tværs af vejen.

De to mænd ryddede op efter sig selv under betjentenes observation, inden de forlod stedet i god ro og orden.

**

 

Flygtede fra færdselsuheld

Østjyllands Politi modtog søndag aften kl. 18.29 en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej nær Fårup i Sydgående retning.

En 45-årig mandlig bilist var blevet påkørt bagfra af en – ifølge vidneforklaringer – hvid varebil med aggressiv kørsel. Påkørslen medførte, at den 45-årige mand mistede herredømmet over sit køretøj, hvormed han påkørte autoværnet i midterrabatten.

Den hvide varebil var blevet ført af en ukendt mand i alderen 40-45 år, som efterfølgende havde forsøgt at tale den 45-årige fra at ringe til politiet, muligvis grundet spirituskørsel. Den ukendte gerningsmand flygtede efterfølgende fra færdselsuheldet ved at krydse det nordgående spor og løbe fra stedet til fods.

Han beskrives desuden som værende kraftig af bygning og omkring 170 cm. høj. Han forlod stedet i retning mod øst og flygtede fra færdselsuheldet uden sko på.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere.

**

 

Bil brød i brand

En 43-årig kvindelig bilist fik sig søndag formiddag lidt af en overraskelse, da hun kom kørende på Udbyhøjvej i Randers NØ. Pludselig kom der røg ud fra handskerummet af kvindens bil, som udviklede sig kraftigt. Kvinden kørte derfor til nærmeste parkeringsplads, hvor røgen udviklede sig til en brand.

Branden medførte, at bilen i løbet af kort tid udbrændte. Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden, og Østjyllands Politi har umiddelbart ingen formodning om, at der ligger en kriminel handling bag bilbranden.

**

 

Handlede stort og stak af med cigaretter

Søndag formiddag kl. 11.53 kom en ukendt mand til kasselinjen i et supermarked på Solbjerg Hedevej i Solbjerg med indkøbskurven fyldt med varer.

Ved kasselinjen bad han om at få lov at købe fire kartoner cigaretter, som han stak i jakken, mens de øvrige varer blev kørt gennem kasselinjen som normalt.

Ved den efterfølgende og samlede betaling opdagede manden dog ifølge anmeldelsen, at han havde glemt sin pung. Han forlod derfor butikken for angiveligt at hente pungen i bilen, men kom aldrig tilbage. Han fik således aldrig betalt for sine varer, men slap afsted med fire kartoner cigaretter til en samlet værdi af flere tusinde kroner.

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Amtsvejen i Gassum begået mellem torsdag d. 23/2 kl. 16.00 og søndag d. 26/2 kl. 12.00
På Byagervej i Beder begået mellem fredag d. 24/2 kl. 11.00 og søndag d. 26/2 kl. 13.45
På M.C. Holst Vej begået mellem fredag d. 24/2 kl. 10.00 og søndag d. 15.48
På Balagervej i Viby J begået søndag d. 26/2 mellem kl. 17.10 og kl. 20.37.
På Estruplundvej i Udby begået mellem lørdag d. 17/2 kl. 00.00 og søndag d. 26/2 kl. 23.50.
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi