Tre folkeskoleelever uddannet til diplomtrænere

Oliver Schøler fra Hornbæk Skole og Ilayda Gøkkaya og Mads Thulstrup fra Vestervangsskolen modtog deres diplom den 30. maj 2023 som bevis på deres uddannelse. (Foto: Randers Kommune)

Tre elever fra Fodboldlinjen Randers har netop gennemført Diplom Danmark træneruddannelsen og er dermed de første i Danmark til at opnå denne høje uddannelse i folkeskoleregi. Oliver Schøler fra Hornbæk Skole og Ilayda Gøkkaya og Mads Thulstrup fra Vestervangsskolen modtog deres diplom den 30. maj 2023 som bevis på deres uddannelse.

Fodboldlinjen Randers er den eneste i Danmark, der uddanner diplomtrænere i folkeskoleregi, og uddannelsen varer et år og er for elever, der går i 9. klasse.

Uddannelsen består af fire forløb, herunder en juniorlederuddannelse i samarbejde med HHX-Tradium og Fodboldlinjen Randers, hvor eleverne igennem et to måneders forløb opbygger deres egen klub og udarbejder strategi, økonomi og markedsføring på sociale medier som Instagram og Facebook. Forløbet afsluttes med en eksamen på Tradium.

Eleverne gennemfører også en DBU C1-træneruddannelse i samarbejde med DBU, hvor de får basale færdigheder inden for børnetræning og et C1-trænercertifikat. Derudover får eleverne klubpraktik og får lov til at prøve kræfter med trænergerningen i Randers Freja, hvor mentor for eleverne var Claus Stenum.

Som den sidste del af Diplom Danmark træneruddannelsen afgiver eleverne en individuel, mundtlig evaluering i samarbejde med Fodboldlinjen Randers, hvor de fremlægger deres logbog fra uddannelsesforløbet.

Diplom Danmark og Juniorlederuddannelsen er udarbejdet af lektor Jesper Møgelvang fra HHX-Tradium og John Vitting, leder af Fodboldlinjen Randers. Marie Simonsen fra DBU bliver brobygger mellem de mange uddannede elever og de lokale fodboldklubber.

I skoleåret 2022/23 har Fodboldlinjen Randers uddannet 85 juniorledere, 16 C1-trænere og tre nyuddannede Diplom Danmark trænere. I det kommende skoleår 23/24 regner fodboldlinjen med at uddanne 25-30 diplomtrænere.

Dette er en stor milepæl for Fodboldlinjen Randers og for folkeskolen generelt, da det viser, at det er muligt at uddanne højt kvalificerede trænere allerede i folkeskolen. Det er også en stor fordel for de lokale fodboldklubber, der kan drage nytte af de mange veluddannede trænere, der kommer ud af Fodboldlinjen Randers.

Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.